Covid maatregelen Sporta , wss ook Falos

28 Oct 2021 by Geert Fleerackers

CORONARICHTLIJNEN WEDSTRIJDEN SPORTA-VOLLEYBAL ANTWERPEN
VERSIE 28/10/21
De voornaamste aanvullingen van Sport Vlaanderen op basis van de beslissingen door het Overleg Comité van 26 oktober 2021, gevat in het federaal ministerieel besluit van 28 oktober 2021.

Hou er rekening mee dat er lokaal strengere regels kunnen gelden. Gelieve deze regels te respecteren en op te volgen.
Specifiek voor onze volleybalwedstrijden geven we aanvullend onderstaande richtlijnen:
VOOR DE WEDSTRIJD
- Van zodra je de sporthal betreedt, is het verplicht om een mondmasker te dragen, ook in de kleedkamers.
- De thuisploeg zorgt (eventueel in samenspraak met de uitbater van de accommodatie) voor schoonmaakmiddelen om het materiaal te ontsmetten en handgel voor de aanwezigen zowel in de inkomhal als naast het volleybalterrein.
ADMINISTRATIE
- De wedstrijdvergoeding wordt bij voorkeur digitaal overhandigd. Aangezien niet iedereen in de mogelijkheid is om de vergoeding digitaal te overhandigen of te ontvangen, kan er ook cash betaald worden en heeft de thuisploeg steeds cash geld achter de hand.
- Hou bij het invullen van het wedstrijdblad, de controle van de lidkaarten en de toss de nodige afstand. Er worden geen handen geschud.
BEGROETING
De aangepaste begroeting van de ploegen blijft behouden zoals bij de start van vorig seizoen.
- De SR begeeft zich naar de paal aan de SR stoel. Vandaar vraagt hij alle spelers van beide
ploegen zich op te stellen op de achterlijn. Op zijn signaal komen alle spelers tot aan de 3-meterlijn en zullen van daaruit de tegenstrever van op afstand een sportieve wedstrijd toewensen. Iedereen verlaat terug het speelveld, de scheidsrechter beklimt de SR-stoel en laat de basisspelers die de wedstrijd zullen aanvatten plaatsnemen op de achterlijn. De eerste set kan van start gaan.
1

TIJDENS DE WEDSTRIJD - Trainers en wisselspelers houden tijdens de wedstrijd het mondmasker op. Enkel als je aan het sporten bent, moet je geen mondmasker dragen.
- Gebruik je eigen drinkbus
WISSELEN VAN SPEELHELFT
- Na het beëindigen van de set stellen de spelers zich op op de achterlijn. Op teken van de scheidsrechter wisselen beide ploegen van kant zoals vroeger nl. de ploeg links van de scheidsrechter (vanuit het oogpunt van de SR) verplaatst zich achter de SR-stoel naar de andere zijde, de andere ploeg passeert achter de tegenoverliggende paal. Ook de coach en reservespelers van de ploeg aan de linkerkant van de scheidsrechter begeven zich naar de andere zijde door onder het net door te lopen en zo voldoende afstand te houden van hun tegenstrevers.
- De thuisploeg ontsmet de wedstrijdbal na elke set.
NA DE WEDSTRIJD
- De spelers, reservespelers en coach stellen zich na het fluitsignaal op op de 3-m lijn.
De scheidsrechter stelt zich op voor de SR-stoel en geeft de ploegen teken om elkaar en de scheidsrechter door middel van een applaus te bedanken voor de sportieve wedstrijd.
- De kapiteins worden gevraagd om met het behoud van de nodige afstand het wedstrijdblad te ondertekenen.
- De thuisploeg ontsmet het gemeenschappelijk materiaal.
- In de kleedkamer is het verplicht om een mondmasker te dragen, behalve in de douche.
- Als je na de wedstrijd iets gaat drinken in de cafetaria, hou dan rekening met de geldende regels voor de horeca.

Comments --

Loading...